Monday, December 31, 2012

|Wedding Ms Bubbles - Part 1|

 Satu hari, ketika sepupu (Ms Bubbles, dan kini dah jadi Mrs Bubbles) ingin melangsungkan perkahwinan,
saya dan En. Z tetiba nak bawak hero-hero kami tidur hotel.

Survey punya survey.
We decided untuk bermalam kat Bluewave Shah Alam.
Macam jauh lah sangat dengan rumah kitorang tu.

Tengok aksi hero-hero (termasuk En. Z) actually makes me happy.




Sesi bergambar.
 (Ntah apsal lakiku berlagak macho)

 Sesampai je bilik.
Semua meluru ke katil.
Pastu yang hero-hero kecik merengek suruh ayahnya bukak baju.
Nak mandi kat tab.

Mandi sampai kecut.
Keluar kejap cari makan.
Cari punya cari we all had our dinner kat Seksyen 2.
Nostalgia kembali. Hahahaha.
Takdenya bercouple kat situ.

Kat situlah tempat saya dan BFF cari makan.
Teringat nasi goreng cendawan.
nyum..nyum...
Dah kenyang. Balik. 
Sambung balik mandi.



Cerita akan bersambung................

Sunday, December 30, 2012

|Wishlist 2013|

Kebanyakan wishlist 2012 ada yang dapat dan ada yang belum dapat.

Ada yang terpaksa dilepaskan sebab tak cukup lari budget.

So, ada yang akan dibawa ke tahun depan atau di repeat lagi sekali ;-p

Selain kat entry ini, saya akan post kat side bar sebelah kanan blog saya ini. Manalah tau, kot lupa.


Untuk 2013,

 
1. Vacation (4 Jan, PD - Abah dah book awal-awal) Akan menyusul lagi selepas ini.
2. Handbag baru (Coach - masih dalam proses intipan)
3. Wedges
4.Bathroom renovation
5. Loss weight (10kg more)



Dan wishlist itu semakin bertambah dari masa ke semasa.

Dengan ini, sukacitanya saya, mengucapkan




Friday, December 28, 2012

|Lip lap Wedding|

 Menghadiri ke majlis perkahwinan anak lelaki (sambut menantu) sepupu abah saya di Shah Alam.
Dari jauh dah nampak lip lap lip lap lampu khemah.
Bak kata En. Z, "mak ai...bil elektrik bulan depan sure banyak"
Hihihihihi

Tapi memang cantik.
Pelamin di rumah pun cantik.




En. Z sangat-sangat tak professional ambil gambar saya tengah "mamam" 

Dan paling tak professional ialah ambil gambar di dalam toilet rumah pengantin yang besar macam 3x ganda toilet rumah saya.
Ni pun sebab anak teruna nak pergi toilet.
Ish ish ish.

Thursday, December 27, 2012

|Ku mohon|

Bismillahirrahmanirrahim

Semoga Allah s.w.t mempermudahkan segala urusan hambaNya ini.

Saya akan kuat untuk keluarga saya.
Untuk mak dan abah yang sentiasa ada sayangnya.
Untuk suami yang sentiasa ada cintanya.
Untuk anak-anak yang sentiasa ada manisnya.

Insyallah.

Friday, December 14, 2012

|oh...my|

Hopefully everythings ok.


|Bila dah takde kerja|









PEACE YO!!

Tuesday, December 11, 2012

Sunday, December 9, 2012

|Kiss [Because I'm A Girl]|

Saya tak pasti saya ada post video ni ke tak...
Yang pasti saya suka cerita dari klip video ni....
Chomel dan sedih...

Dulu-dulu sebelum kahwin....asyik nangis tengok videoclip ni....
Dah kahwin pun sama...huhuhuhuhu....nangis...


Thursday, December 6, 2012

|I'll be Your Everything|


So long that i've waited for a girl man
To come into my life and in my world
I can't explain my feelings for you
I guess you're just all my dreams come true
And i'll be your lover, your lover
And i'll be your best friend, oh i'll be your friend
I'll be there when you're needing me, when you need me
I'll be your everything, your everything

Chorus:
I'll be your everything
I'll be all that you want and all that you need
I'll be your everything
I'll give you all that i have, my love, my life, and me
I'll be your everything

Now that we're together at last
We shouldn't think about our problems in the past
'cause true love takes a miracle to find
I guess that i've been blessed 'cause i've got you by my side
And i'll be your lover, your lover
And i'll be your best friend, oh i'll be your friend
I'll be there when you're needing me, when you need me
I'll be your everything, your everything

When you're lost and you're down
And you're seeing darkness
And there's no one there that can be found
Just turn around
I'll be there holding out my arms for you
Just reach for me, i'll be the one to set you free

I'll lift you up when you're feeling down
I'll make your whole world turn around
I'll give my heart and soul to you
To let you know this love is true


Suka hati I nak tukar lirik.
Hahaha.
Layan lagu ni berulang kali kat office ni.

Thursday, November 29, 2012

|Perhatian buat parents yang ada anak remaja|


Yang mana ada anak remaja tu, jom kiter hantar mereka hadiri majlis ilmu ni...

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi

Aziza 0175490716
Syahmie 0132343276
 



A little bit about the speaker:
Shazly Khan
Ameer of Ar-Radiyeen Institute & Standard Bearers Academy Malaysia*, Fulltime Daie, husband and father of four and
brother to millions.

*The Academy is a combination of four interlinked faculties.
1) SBA International School
2)Research Academy to create solutions to the world’s problems from an Islamic perspective.
3)Teacher’s Training College: train teachers to bring the Creator into the class and bring Islam alive through science.
4)Post Graduate School in Applied Islam: where young adults will learn the tools and take them back to their communities and apply them to create goodness all around.

 
 

|Penilaian KPI|

KPI adalah satu sistem pengukuran yang mudah, berkesan dan membantu organisasi menjelaskan dan mengawal tahap kemajuan sesuatu proses pembangunan dan perkhidmatan yang disampaikan kepada pelanggan selaras dengan misi dan visi sesebuah organisasi.


Kejap lagi saya kena hantar borang KPI saya.

Hopefully semuanya kan baik-baik sahaja.

Kat kepala ni dah mula nak menyanyi lagu Dewa "Hadapi dengan senyuman".

Bukan apa. Banyak juga dugaan kerja yang saya lalui tahun ini.
Peningkatan Lambakan yang drastik. 

Saya mengambil masa lebih kurang 4 tahun untuk berada pada tahap sekarang.
4 tahun untuk Management nampak kerja dan personaliti saya.

Yang kelakar tu, ada orang cakap bos diorang takut kalau nampak saya masuk department diorang. ;-p

berbalik kepada KPI saya tahun ini.

Saya akan di nilai daripada 
Financial (on how efficient i am in managing the yearly budget), Customer/ Competition (Enhance Brand Value/Quality Education and Enviroment), Operations and Learning & Growth.

Bila selesai KPI ini, haruslah berdebar menantikan surat BONUS pulak.
Haiissh...

Monday, November 26, 2012

|Bercuti lagi|

Mr Z bagi SMS

"Syg, abg book hotel tau"

Saya pun reply

"Ok. :-). Love u"

Sampai rumah, dia cakap yang dia ikut member book bilik. 
Ceh...ingatkan dengan ingatan tulus ikhlas. Hahaha

Sampai hari tu.
Kitorang pun bersiap-siap.

Dan silap besar kitorang bagitau awal-awal kat si Harris.
Sepanjang jalan ke sana yang ambil masa 1 jam.
Mulut dia pot pet pot pet
tanya dah sampai ke belum.

Sampai je lepak jap kat dataran dia (dataran kot sebab ada tempat makan, tempat bersantai dan bersidai. hahahah) tunggu member Mr Z.

Dah si kecik buat hal. merajuk.



 Biler suh ambil gambar, DRAMA.Nangis.
Nangis dia ada sebab.

SEBABNYA nak kan kites (English lagi)
Tak padan dengan kecik.


 Ini layang-layang Hadief.
Nak kitorang tolong ajarkan.
Sorry!!
Dah dia halau awal-awal.
"Ni adik nyer. No"

Ni pulak si Harris punya.
Ayah je yang boleh pegang. Umi tak leh sebab Umi perempuan.


Nak ke hotel pun berdrama lagi.
Budak-budak tak nak.
Haiiisshh.

Sampai kat reception area pun kena "Q" panjang.
Nasib baik member Mr Z dah "Q" dulu.


Dah tak reti nak sabar.
 

Mandi jakuzzi.
Seronok. 
Dengan ayahnya pun berseronok.
;-p
Umi malu.
Hahahaha.

Turun pulak ke theme park nya.
Tapi sekejap je.

Sambung balik ke bilik air.

Malam tu dinner tak berapa best sangat.
Sebab ramai sangat.
Member Mr. Z siap pergi makan kat luar.

Kitorang malas.
Order je.

Bukan main seronok si Hadief main pasir.


Memula si Harris yang mengajak ke pantai.
Tapi dia tak suka pasir masuk Crocs dia.

Dah menangis.

Balik dari dinner.
Lepak tengok tv.
Tunggu makanan.

Makan. Tidur.

 Besoknya, Harris dan Hadief sambung mandi kat bath tub.
Siap letak sabun.

Lepas mandi. Siap-siap.
Check out dan balik.

On the way balik terjumpa rumah Rashid Sidek.
Bukan Rashid Sibir tau.
;-p

OKlah. Stay kat sini.
Babai....

Monday, November 19, 2012

|Untuk Harris dan Hadief|

video

Video ini sempena harijadi anak-anak bujangku....

Tidaklah seterer orang lain....

Asalkan ianya memberi makna kepada kami....

Tuesday, November 6, 2012

|Birthday Syawal|

 Budak-budak excited sebab apa...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
 Kat rumah nenek atuk diorang ada birthday party.
Meraikan sepupu diorang.


 Ini lah sepupu budak-budak tu.

 Patutnya bukan gambar Boboi Boy.
Tapi gambar Shin Chan.
Hahahaha.

 Me with my youngest auntie.

 My family.
Hasben I sedih sebab tak dapat topi dengan topeng.
Hahaha.

Family Birthday Boy.

 Beza antara lelaki yang sedang makan. 
Serius.

 Bebudak makan.
Main je lebih.

Perempuan makan.
Gossip. Tangkap gambar.

Hahahaha

|Wedding Ms Bubbles - Part 1|

Monday, December 31, 2012

 Satu hari, ketika sepupu (Ms Bubbles, dan kini dah jadi Mrs Bubbles) ingin melangsungkan perkahwinan,
saya dan En. Z tetiba nak bawak hero-hero kami tidur hotel.

Survey punya survey.
We decided untuk bermalam kat Bluewave Shah Alam.
Macam jauh lah sangat dengan rumah kitorang tu.

Tengok aksi hero-hero (termasuk En. Z) actually makes me happy.




Sesi bergambar.
 (Ntah apsal lakiku berlagak macho)

 Sesampai je bilik.
Semua meluru ke katil.
Pastu yang hero-hero kecik merengek suruh ayahnya bukak baju.
Nak mandi kat tab.

Mandi sampai kecut.
Keluar kejap cari makan.
Cari punya cari we all had our dinner kat Seksyen 2.
Nostalgia kembali. Hahahaha.
Takdenya bercouple kat situ.

Kat situlah tempat saya dan BFF cari makan.
Teringat nasi goreng cendawan.
nyum..nyum...
Dah kenyang. Balik. 
Sambung balik mandi.



Cerita akan bersambung................

|Wishlist 2013|

Sunday, December 30, 2012

Kebanyakan wishlist 2012 ada yang dapat dan ada yang belum dapat.

Ada yang terpaksa dilepaskan sebab tak cukup lari budget.

So, ada yang akan dibawa ke tahun depan atau di repeat lagi sekali ;-p

Selain kat entry ini, saya akan post kat side bar sebelah kanan blog saya ini. Manalah tau, kot lupa.


Untuk 2013,

 
1. Vacation (4 Jan, PD - Abah dah book awal-awal) Akan menyusul lagi selepas ini.
2. Handbag baru (Coach - masih dalam proses intipan)
3. Wedges
4.Bathroom renovation
5. Loss weight (10kg more)



Dan wishlist itu semakin bertambah dari masa ke semasa.

Dengan ini, sukacitanya saya, mengucapkan




|Lip lap Wedding|

Friday, December 28, 2012

 Menghadiri ke majlis perkahwinan anak lelaki (sambut menantu) sepupu abah saya di Shah Alam.
Dari jauh dah nampak lip lap lip lap lampu khemah.
Bak kata En. Z, "mak ai...bil elektrik bulan depan sure banyak"
Hihihihihi

Tapi memang cantik.
Pelamin di rumah pun cantik.




En. Z sangat-sangat tak professional ambil gambar saya tengah "mamam" 

Dan paling tak professional ialah ambil gambar di dalam toilet rumah pengantin yang besar macam 3x ganda toilet rumah saya.
Ni pun sebab anak teruna nak pergi toilet.
Ish ish ish.

|Ku mohon|

Thursday, December 27, 2012

Bismillahirrahmanirrahim

Semoga Allah s.w.t mempermudahkan segala urusan hambaNya ini.

Saya akan kuat untuk keluarga saya.
Untuk mak dan abah yang sentiasa ada sayangnya.
Untuk suami yang sentiasa ada cintanya.
Untuk anak-anak yang sentiasa ada manisnya.

Insyallah.

|oh...my|

Friday, December 14, 2012

Hopefully everythings ok.


|Bila dah takde kerja|









PEACE YO!!

|wordless wednesday v.5|

Tuesday, December 11, 2012


|Kiss [Because I'm A Girl]|

Sunday, December 9, 2012

Saya tak pasti saya ada post video ni ke tak...
Yang pasti saya suka cerita dari klip video ni....
Chomel dan sedih...

Dulu-dulu sebelum kahwin....asyik nangis tengok videoclip ni....
Dah kahwin pun sama...huhuhuhuhu....nangis...


|I'll be Your Everything|

Thursday, December 6, 2012


So long that i've waited for a girl man
To come into my life and in my world
I can't explain my feelings for you
I guess you're just all my dreams come true
And i'll be your lover, your lover
And i'll be your best friend, oh i'll be your friend
I'll be there when you're needing me, when you need me
I'll be your everything, your everything

Chorus:
I'll be your everything
I'll be all that you want and all that you need
I'll be your everything
I'll give you all that i have, my love, my life, and me
I'll be your everything

Now that we're together at last
We shouldn't think about our problems in the past
'cause true love takes a miracle to find
I guess that i've been blessed 'cause i've got you by my side
And i'll be your lover, your lover
And i'll be your best friend, oh i'll be your friend
I'll be there when you're needing me, when you need me
I'll be your everything, your everything

When you're lost and you're down
And you're seeing darkness
And there's no one there that can be found
Just turn around
I'll be there holding out my arms for you
Just reach for me, i'll be the one to set you free

I'll lift you up when you're feeling down
I'll make your whole world turn around
I'll give my heart and soul to you
To let you know this love is true


Suka hati I nak tukar lirik.
Hahaha.
Layan lagu ni berulang kali kat office ni.

|Perhatian buat parents yang ada anak remaja|

Thursday, November 29, 2012


Yang mana ada anak remaja tu, jom kiter hantar mereka hadiri majlis ilmu ni...

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi

Aziza 0175490716
Syahmie 0132343276
 



A little bit about the speaker:
Shazly Khan
Ameer of Ar-Radiyeen Institute & Standard Bearers Academy Malaysia*, Fulltime Daie, husband and father of four and
brother to millions.

*The Academy is a combination of four interlinked faculties.
1) SBA International School
2)Research Academy to create solutions to the world’s problems from an Islamic perspective.
3)Teacher’s Training College: train teachers to bring the Creator into the class and bring Islam alive through science.
4)Post Graduate School in Applied Islam: where young adults will learn the tools and take them back to their communities and apply them to create goodness all around.

 
 

|Penilaian KPI|

KPI adalah satu sistem pengukuran yang mudah, berkesan dan membantu organisasi menjelaskan dan mengawal tahap kemajuan sesuatu proses pembangunan dan perkhidmatan yang disampaikan kepada pelanggan selaras dengan misi dan visi sesebuah organisasi.


Kejap lagi saya kena hantar borang KPI saya.

Hopefully semuanya kan baik-baik sahaja.

Kat kepala ni dah mula nak menyanyi lagu Dewa "Hadapi dengan senyuman".

Bukan apa. Banyak juga dugaan kerja yang saya lalui tahun ini.
Peningkatan Lambakan yang drastik. 

Saya mengambil masa lebih kurang 4 tahun untuk berada pada tahap sekarang.
4 tahun untuk Management nampak kerja dan personaliti saya.

Yang kelakar tu, ada orang cakap bos diorang takut kalau nampak saya masuk department diorang. ;-p

berbalik kepada KPI saya tahun ini.

Saya akan di nilai daripada 
Financial (on how efficient i am in managing the yearly budget), Customer/ Competition (Enhance Brand Value/Quality Education and Enviroment), Operations and Learning & Growth.

Bila selesai KPI ini, haruslah berdebar menantikan surat BONUS pulak.
Haiissh...

|Bercuti lagi|

Monday, November 26, 2012

Mr Z bagi SMS

"Syg, abg book hotel tau"

Saya pun reply

"Ok. :-). Love u"

Sampai rumah, dia cakap yang dia ikut member book bilik. 
Ceh...ingatkan dengan ingatan tulus ikhlas. Hahaha

Sampai hari tu.
Kitorang pun bersiap-siap.

Dan silap besar kitorang bagitau awal-awal kat si Harris.
Sepanjang jalan ke sana yang ambil masa 1 jam.
Mulut dia pot pet pot pet
tanya dah sampai ke belum.

Sampai je lepak jap kat dataran dia (dataran kot sebab ada tempat makan, tempat bersantai dan bersidai. hahahah) tunggu member Mr Z.

Dah si kecik buat hal. merajuk.



 Biler suh ambil gambar, DRAMA.Nangis.
Nangis dia ada sebab.

SEBABNYA nak kan kites (English lagi)
Tak padan dengan kecik.


 Ini layang-layang Hadief.
Nak kitorang tolong ajarkan.
Sorry!!
Dah dia halau awal-awal.
"Ni adik nyer. No"

Ni pulak si Harris punya.
Ayah je yang boleh pegang. Umi tak leh sebab Umi perempuan.


Nak ke hotel pun berdrama lagi.
Budak-budak tak nak.
Haiiisshh.

Sampai kat reception area pun kena "Q" panjang.
Nasib baik member Mr Z dah "Q" dulu.


Dah tak reti nak sabar.
 

Mandi jakuzzi.
Seronok. 
Dengan ayahnya pun berseronok.
;-p
Umi malu.
Hahahaha.

Turun pulak ke theme park nya.
Tapi sekejap je.

Sambung balik ke bilik air.

Malam tu dinner tak berapa best sangat.
Sebab ramai sangat.
Member Mr. Z siap pergi makan kat luar.

Kitorang malas.
Order je.

Bukan main seronok si Hadief main pasir.


Memula si Harris yang mengajak ke pantai.
Tapi dia tak suka pasir masuk Crocs dia.

Dah menangis.

Balik dari dinner.
Lepak tengok tv.
Tunggu makanan.

Makan. Tidur.

 Besoknya, Harris dan Hadief sambung mandi kat bath tub.
Siap letak sabun.

Lepas mandi. Siap-siap.
Check out dan balik.

On the way balik terjumpa rumah Rashid Sidek.
Bukan Rashid Sibir tau.
;-p

OKlah. Stay kat sini.
Babai....

|Untuk Harris dan Hadief|

Monday, November 19, 2012

video

Video ini sempena harijadi anak-anak bujangku....

Tidaklah seterer orang lain....

Asalkan ianya memberi makna kepada kami....

|Birthday Syawal|

Tuesday, November 6, 2012

 Budak-budak excited sebab apa...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
 Kat rumah nenek atuk diorang ada birthday party.
Meraikan sepupu diorang.


 Ini lah sepupu budak-budak tu.

 Patutnya bukan gambar Boboi Boy.
Tapi gambar Shin Chan.
Hahahaha.

 Me with my youngest auntie.

 My family.
Hasben I sedih sebab tak dapat topi dengan topeng.
Hahaha.

Family Birthday Boy.

 Beza antara lelaki yang sedang makan. 
Serius.

 Bebudak makan.
Main je lebih.

Perempuan makan.
Gossip. Tangkap gambar.

Hahahaha
 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.