Thursday, November 29, 2012

|Perhatian buat parents yang ada anak remaja|


Yang mana ada anak remaja tu, jom kiter hantar mereka hadiri majlis ilmu ni...

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi

Aziza 0175490716
Syahmie 0132343276
 



A little bit about the speaker:
Shazly Khan
Ameer of Ar-Radiyeen Institute & Standard Bearers Academy Malaysia*, Fulltime Daie, husband and father of four and
brother to millions.

*The Academy is a combination of four interlinked faculties.
1) SBA International School
2)Research Academy to create solutions to the world’s problems from an Islamic perspective.
3)Teacher’s Training College: train teachers to bring the Creator into the class and bring Islam alive through science.
4)Post Graduate School in Applied Islam: where young adults will learn the tools and take them back to their communities and apply them to create goodness all around.

 
 

|Penilaian KPI|

KPI adalah satu sistem pengukuran yang mudah, berkesan dan membantu organisasi menjelaskan dan mengawal tahap kemajuan sesuatu proses pembangunan dan perkhidmatan yang disampaikan kepada pelanggan selaras dengan misi dan visi sesebuah organisasi.


Kejap lagi saya kena hantar borang KPI saya.

Hopefully semuanya kan baik-baik sahaja.

Kat kepala ni dah mula nak menyanyi lagu Dewa "Hadapi dengan senyuman".

Bukan apa. Banyak juga dugaan kerja yang saya lalui tahun ini.
Peningkatan Lambakan yang drastik. 

Saya mengambil masa lebih kurang 4 tahun untuk berada pada tahap sekarang.
4 tahun untuk Management nampak kerja dan personaliti saya.

Yang kelakar tu, ada orang cakap bos diorang takut kalau nampak saya masuk department diorang. ;-p

berbalik kepada KPI saya tahun ini.

Saya akan di nilai daripada 
Financial (on how efficient i am in managing the yearly budget), Customer/ Competition (Enhance Brand Value/Quality Education and Enviroment), Operations and Learning & Growth.

Bila selesai KPI ini, haruslah berdebar menantikan surat BONUS pulak.
Haiissh...

Monday, November 26, 2012

|Bercuti lagi|

Mr Z bagi SMS

"Syg, abg book hotel tau"

Saya pun reply

"Ok. :-). Love u"

Sampai rumah, dia cakap yang dia ikut member book bilik. 
Ceh...ingatkan dengan ingatan tulus ikhlas. Hahaha

Sampai hari tu.
Kitorang pun bersiap-siap.

Dan silap besar kitorang bagitau awal-awal kat si Harris.
Sepanjang jalan ke sana yang ambil masa 1 jam.
Mulut dia pot pet pot pet
tanya dah sampai ke belum.

Sampai je lepak jap kat dataran dia (dataran kot sebab ada tempat makan, tempat bersantai dan bersidai. hahahah) tunggu member Mr Z.

Dah si kecik buat hal. merajuk.



 Biler suh ambil gambar, DRAMA.Nangis.
Nangis dia ada sebab.

SEBABNYA nak kan kites (English lagi)
Tak padan dengan kecik.


 Ini layang-layang Hadief.
Nak kitorang tolong ajarkan.
Sorry!!
Dah dia halau awal-awal.
"Ni adik nyer. No"

Ni pulak si Harris punya.
Ayah je yang boleh pegang. Umi tak leh sebab Umi perempuan.


Nak ke hotel pun berdrama lagi.
Budak-budak tak nak.
Haiiisshh.

Sampai kat reception area pun kena "Q" panjang.
Nasib baik member Mr Z dah "Q" dulu.


Dah tak reti nak sabar.
 

Mandi jakuzzi.
Seronok. 
Dengan ayahnya pun berseronok.
;-p
Umi malu.
Hahahaha.

Turun pulak ke theme park nya.
Tapi sekejap je.

Sambung balik ke bilik air.

Malam tu dinner tak berapa best sangat.
Sebab ramai sangat.
Member Mr. Z siap pergi makan kat luar.

Kitorang malas.
Order je.

Bukan main seronok si Hadief main pasir.


Memula si Harris yang mengajak ke pantai.
Tapi dia tak suka pasir masuk Crocs dia.

Dah menangis.

Balik dari dinner.
Lepak tengok tv.
Tunggu makanan.

Makan. Tidur.

 Besoknya, Harris dan Hadief sambung mandi kat bath tub.
Siap letak sabun.

Lepas mandi. Siap-siap.
Check out dan balik.

On the way balik terjumpa rumah Rashid Sidek.
Bukan Rashid Sibir tau.
;-p

OKlah. Stay kat sini.
Babai....

Monday, November 19, 2012

|Untuk Harris dan Hadief|

video

Video ini sempena harijadi anak-anak bujangku....

Tidaklah seterer orang lain....

Asalkan ianya memberi makna kepada kami....

Tuesday, November 6, 2012

|Birthday Syawal|

 Budak-budak excited sebab apa...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
 Kat rumah nenek atuk diorang ada birthday party.
Meraikan sepupu diorang.


 Ini lah sepupu budak-budak tu.

 Patutnya bukan gambar Boboi Boy.
Tapi gambar Shin Chan.
Hahahaha.

 Me with my youngest auntie.

 My family.
Hasben I sedih sebab tak dapat topi dengan topeng.
Hahaha.

Family Birthday Boy.

 Beza antara lelaki yang sedang makan. 
Serius.

 Bebudak makan.
Main je lebih.

Perempuan makan.
Gossip. Tangkap gambar.

Hahahaha

|Perhatian buat parents yang ada anak remaja|

Thursday, November 29, 2012


Yang mana ada anak remaja tu, jom kiter hantar mereka hadiri majlis ilmu ni...

Untuk pertanyaan lanjut boleh hubungi

Aziza 0175490716
Syahmie 0132343276
 



A little bit about the speaker:
Shazly Khan
Ameer of Ar-Radiyeen Institute & Standard Bearers Academy Malaysia*, Fulltime Daie, husband and father of four and
brother to millions.

*The Academy is a combination of four interlinked faculties.
1) SBA International School
2)Research Academy to create solutions to the world’s problems from an Islamic perspective.
3)Teacher’s Training College: train teachers to bring the Creator into the class and bring Islam alive through science.
4)Post Graduate School in Applied Islam: where young adults will learn the tools and take them back to their communities and apply them to create goodness all around.

 
 

|Penilaian KPI|

KPI adalah satu sistem pengukuran yang mudah, berkesan dan membantu organisasi menjelaskan dan mengawal tahap kemajuan sesuatu proses pembangunan dan perkhidmatan yang disampaikan kepada pelanggan selaras dengan misi dan visi sesebuah organisasi.


Kejap lagi saya kena hantar borang KPI saya.

Hopefully semuanya kan baik-baik sahaja.

Kat kepala ni dah mula nak menyanyi lagu Dewa "Hadapi dengan senyuman".

Bukan apa. Banyak juga dugaan kerja yang saya lalui tahun ini.
Peningkatan Lambakan yang drastik. 

Saya mengambil masa lebih kurang 4 tahun untuk berada pada tahap sekarang.
4 tahun untuk Management nampak kerja dan personaliti saya.

Yang kelakar tu, ada orang cakap bos diorang takut kalau nampak saya masuk department diorang. ;-p

berbalik kepada KPI saya tahun ini.

Saya akan di nilai daripada 
Financial (on how efficient i am in managing the yearly budget), Customer/ Competition (Enhance Brand Value/Quality Education and Enviroment), Operations and Learning & Growth.

Bila selesai KPI ini, haruslah berdebar menantikan surat BONUS pulak.
Haiissh...

|Bercuti lagi|

Monday, November 26, 2012

Mr Z bagi SMS

"Syg, abg book hotel tau"

Saya pun reply

"Ok. :-). Love u"

Sampai rumah, dia cakap yang dia ikut member book bilik. 
Ceh...ingatkan dengan ingatan tulus ikhlas. Hahaha

Sampai hari tu.
Kitorang pun bersiap-siap.

Dan silap besar kitorang bagitau awal-awal kat si Harris.
Sepanjang jalan ke sana yang ambil masa 1 jam.
Mulut dia pot pet pot pet
tanya dah sampai ke belum.

Sampai je lepak jap kat dataran dia (dataran kot sebab ada tempat makan, tempat bersantai dan bersidai. hahahah) tunggu member Mr Z.

Dah si kecik buat hal. merajuk.



 Biler suh ambil gambar, DRAMA.Nangis.
Nangis dia ada sebab.

SEBABNYA nak kan kites (English lagi)
Tak padan dengan kecik.


 Ini layang-layang Hadief.
Nak kitorang tolong ajarkan.
Sorry!!
Dah dia halau awal-awal.
"Ni adik nyer. No"

Ni pulak si Harris punya.
Ayah je yang boleh pegang. Umi tak leh sebab Umi perempuan.


Nak ke hotel pun berdrama lagi.
Budak-budak tak nak.
Haiiisshh.

Sampai kat reception area pun kena "Q" panjang.
Nasib baik member Mr Z dah "Q" dulu.


Dah tak reti nak sabar.
 

Mandi jakuzzi.
Seronok. 
Dengan ayahnya pun berseronok.
;-p
Umi malu.
Hahahaha.

Turun pulak ke theme park nya.
Tapi sekejap je.

Sambung balik ke bilik air.

Malam tu dinner tak berapa best sangat.
Sebab ramai sangat.
Member Mr. Z siap pergi makan kat luar.

Kitorang malas.
Order je.

Bukan main seronok si Hadief main pasir.


Memula si Harris yang mengajak ke pantai.
Tapi dia tak suka pasir masuk Crocs dia.

Dah menangis.

Balik dari dinner.
Lepak tengok tv.
Tunggu makanan.

Makan. Tidur.

 Besoknya, Harris dan Hadief sambung mandi kat bath tub.
Siap letak sabun.

Lepas mandi. Siap-siap.
Check out dan balik.

On the way balik terjumpa rumah Rashid Sidek.
Bukan Rashid Sibir tau.
;-p

OKlah. Stay kat sini.
Babai....

|Untuk Harris dan Hadief|

Monday, November 19, 2012

video

Video ini sempena harijadi anak-anak bujangku....

Tidaklah seterer orang lain....

Asalkan ianya memberi makna kepada kami....

|Birthday Syawal|

Tuesday, November 6, 2012

 Budak-budak excited sebab apa...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 
 Kat rumah nenek atuk diorang ada birthday party.
Meraikan sepupu diorang.


 Ini lah sepupu budak-budak tu.

 Patutnya bukan gambar Boboi Boy.
Tapi gambar Shin Chan.
Hahahaha.

 Me with my youngest auntie.

 My family.
Hasben I sedih sebab tak dapat topi dengan topeng.
Hahaha.

Family Birthday Boy.

 Beza antara lelaki yang sedang makan. 
Serius.

 Bebudak makan.
Main je lebih.

Perempuan makan.
Gossip. Tangkap gambar.

Hahahaha
 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.