Saturday, January 5, 2013

|Wedding Ms Bubbles -Part 3, Penang Pulak|

 Lepas majlis kat KL.
Majlis bertandang kat Penang pulak.

Kiranya sekali vacation la.
Hehehehe.

Muka budak-budak excited.
Tak sabar pergi Penang.
Last sekali pun masa Harris setahun lebih.
Hadief pulak dalam perut.

 Ni dah kat Penang Bridge.



 Banyak kereta.
Tapi masih bergerak lancar.

Stay kat Bayan Lepas.
Mak pengantin pompuan support bayar.
Duk kat homestay Amane Homestay.
Memang comfortable.
Yang family lain dapat apartment yang mengadap airport.
Anak cousin siap kira berapa plane yang departed dan arrived.

Sampai pun dah malam.
Makan-makan.
Lepak kat apartment lain.
Borak-borak.
Lupa anak kejap kat apartment lain.
Hahahaha.

Lepas tu memasing plan nak pergi Batu Feringgi.
Pergi.Jejalan.
Si Hadief buat drama nakkan Ultraman.Dengan yang lelain nak cari makan kat area sana.

Dapat tempat duduk.
Umi dia ni dengan bawak si Hadief, pergi beli patung Ultraman yang dia nak tu.
Dah dapat, Umi dia yang tengah berhangin ni tanyalah 
Umi: Puas hati ko dik?
Adik: Puas. (Sambil tersenyum. Dengan pelatnya)

Dah tu bukan beli satu.
Kena beli 3. (Harris, Hadief dengan Syawal)

Balik. Flat.
Dengan roadblocknya.
1 jam, kereta slow moving kat area turun dari Batu Feringgi.

Esokkan harinya, planned dengan adik kedua untuk bawak anak memasing ke Toy Museum.

Dengan confidentnya ke sana.
Tengok-tengok dah tutup.

Tak de pulak map or notice.
Nasib baik ada kemudahan internet kat HP ku yang canggih tu.

Call owner.
Dah pindah ke Teluk Bahang.
Dah ke Batu Feringgi balik.

Tapi jumpa lah jugak.
Lebih besar rasanya.
Dan lapang.

Dulu sempit.


 Harris pun nak jadi Spiderman gak

 Masa jumpa section Ultraman.
Si adik siap melompat-lompat suruh beli.
Jenuh kitorang nak terangkan.

Ni lah section for Ultraman.
Rasanya kitorang punya collection lagi banyak.
Siap ada raksasa lagi.

 Umi pun macam sweet-sweet je.
Kat Barbie section.

Yelah. Takde gegurl lagi.
Waaaaaa....

 Nak memujuk balik pun amik masa.
Siap menangis meraung tak nak balik.

Hehehehehe.
Nasib baik En. Z ada.
Control keadaan dengan machonya.


1 comment:

eray said...

penang bestnya, banyak2 negeri dlm malaysia nie penang lah x pernah jejak lagi.

so misi tahun nie, menjajah penang

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/bukan-setakat-senggugut-teruk-hilang.html

|Wedding Ms Bubbles -Part 3, Penang Pulak|

Saturday, January 5, 2013

 Lepas majlis kat KL.
Majlis bertandang kat Penang pulak.

Kiranya sekali vacation la.
Hehehehe.

Muka budak-budak excited.
Tak sabar pergi Penang.
Last sekali pun masa Harris setahun lebih.
Hadief pulak dalam perut.

 Ni dah kat Penang Bridge.



 Banyak kereta.
Tapi masih bergerak lancar.

Stay kat Bayan Lepas.
Mak pengantin pompuan support bayar.
Duk kat homestay Amane Homestay.
Memang comfortable.
Yang family lain dapat apartment yang mengadap airport.
Anak cousin siap kira berapa plane yang departed dan arrived.

Sampai pun dah malam.
Makan-makan.
Lepak kat apartment lain.
Borak-borak.
Lupa anak kejap kat apartment lain.
Hahahaha.

Lepas tu memasing plan nak pergi Batu Feringgi.
Pergi.Jejalan.
Si Hadief buat drama nakkan Ultraman.Dengan yang lelain nak cari makan kat area sana.

Dapat tempat duduk.
Umi dia ni dengan bawak si Hadief, pergi beli patung Ultraman yang dia nak tu.
Dah dapat, Umi dia yang tengah berhangin ni tanyalah 
Umi: Puas hati ko dik?
Adik: Puas. (Sambil tersenyum. Dengan pelatnya)

Dah tu bukan beli satu.
Kena beli 3. (Harris, Hadief dengan Syawal)

Balik. Flat.
Dengan roadblocknya.
1 jam, kereta slow moving kat area turun dari Batu Feringgi.

Esokkan harinya, planned dengan adik kedua untuk bawak anak memasing ke Toy Museum.

Dengan confidentnya ke sana.
Tengok-tengok dah tutup.

Tak de pulak map or notice.
Nasib baik ada kemudahan internet kat HP ku yang canggih tu.

Call owner.
Dah pindah ke Teluk Bahang.
Dah ke Batu Feringgi balik.

Tapi jumpa lah jugak.
Lebih besar rasanya.
Dan lapang.

Dulu sempit.


 Harris pun nak jadi Spiderman gak

 Masa jumpa section Ultraman.
Si adik siap melompat-lompat suruh beli.
Jenuh kitorang nak terangkan.

Ni lah section for Ultraman.
Rasanya kitorang punya collection lagi banyak.
Siap ada raksasa lagi.

 Umi pun macam sweet-sweet je.
Kat Barbie section.

Yelah. Takde gegurl lagi.
Waaaaaa....

 Nak memujuk balik pun amik masa.
Siap menangis meraung tak nak balik.

Hehehehehe.
Nasib baik En. Z ada.
Control keadaan dengan machonya.


1 comments:

eray said...

penang bestnya, banyak2 negeri dlm malaysia nie penang lah x pernah jejak lagi.

so misi tahun nie, menjajah penang

http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/bukan-setakat-senggugut-teruk-hilang.html

 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.