Thursday, October 29, 2009

::Cara-cara nak gunting rambut anak anda::

Adegan 1:

Sampai je kedai gunting rambut, si kecik nampak member (bkn member pun, tp budak sebaya) yg sedang digunting rambut oleh atuk (panggilan utk si penggunting) menangis, dia pun join skali sbb nak berkongsi rasa.

Adegan 2:

Muka nmpk cool jer. Nangis tu aper class kan.

Sampai turn je, muka dah cuak. Bab suspend sampai biler si gunting rambut ni letak papan kat kerusi, pastu suh duduk sambil kibas-kibas seat tu dgn towel ‘good morning’.

Apa lagi terus “Waaaaaaa” lah. Mak dia pun terpaksalah duduk skali dan disirami oleh rambut2 halusnya yg akhirnya membawa kemiangan pada maknya. (teringat disirami bunga rampai dan tepung tawar masa sanding dulu)

Adegan 3:

Asyiklah menangis sampai si bapa ckp. ’dah...jom balik. Tahun depan baru potong’

Pernah tak anda alami adegan-adegan seperti di atas. Semua adegan di atas dah saya rasa. Hahahaha

Jadi,

Secara kesimpulannya,

Saya dah jumpa formulanya. (Bagi sayalah, bg yg kat luar tu tak tau pulak saya. Boleh jugak berkongsi dengan saya)

  1. Kalau anak tak serasi dengan kedai gunting rambut tu, cari kedai gunting yang lain.
  2. Dalam kedai gunting rambut tu pulak, kalau ada budak menangis, sila bawa anak anda keluar dulu. Kalau tak nanti jadi koir kebangsaan pulak.
  3. Sibukkan anak anda dgn buku sambil tu anda cuba alihkan perhatian dia pada si gunting rambut.
  4. Atau anda boleh bodohkan diri dgn tanyakan soalan-soalan yang jawapannya hanya anak anda yang tahu.
  5. Tangkap gambar anak anda, mesti dia kontrol hensem or cun masa potong rambut. Mana nak nangis. Kan dah besar.
  6. Suh suami/ bini anda potong rambut sekali. Ikut mana yg logik lah. Takkan kat Kedai Gunting Rambut Siva (tak pasal kedai dia popular), nak suh dia potong rambut mcm Fasha Sanda. (apa pulak letak nama dia eh?)

Sebelum (dah start risau dia akan masuk audition koir)

Dah cuak tp x nangis pun...


Abis rambut Nicholas Saputraku


Terima kasih Mastika, sbb letak gambar Ninja Turtle dalam tu


Yeah...dah siap...(dalam hati: apa lagi orang ni nak buat kat aku)


Model yg terpaksa turut serta


Notakaki: Sekarang, saya tak perlu risau lagi untuk gunting rambut anak saya. (Mcm iklan)





2 comments:

JuLia d BuBbLes said...

x suke x suke x suke
xhensem la weh rambut cmtu. at least biar la ade rambut sket

Nidza said...

terpaksa noi...kang ada org yg bising...huhuhuh

::Cara-cara nak gunting rambut anak anda::

Thursday, October 29, 2009

Adegan 1:

Sampai je kedai gunting rambut, si kecik nampak member (bkn member pun, tp budak sebaya) yg sedang digunting rambut oleh atuk (panggilan utk si penggunting) menangis, dia pun join skali sbb nak berkongsi rasa.

Adegan 2:

Muka nmpk cool jer. Nangis tu aper class kan.

Sampai turn je, muka dah cuak. Bab suspend sampai biler si gunting rambut ni letak papan kat kerusi, pastu suh duduk sambil kibas-kibas seat tu dgn towel ‘good morning’.

Apa lagi terus “Waaaaaaa” lah. Mak dia pun terpaksalah duduk skali dan disirami oleh rambut2 halusnya yg akhirnya membawa kemiangan pada maknya. (teringat disirami bunga rampai dan tepung tawar masa sanding dulu)

Adegan 3:

Asyiklah menangis sampai si bapa ckp. ’dah...jom balik. Tahun depan baru potong’

Pernah tak anda alami adegan-adegan seperti di atas. Semua adegan di atas dah saya rasa. Hahahaha

Jadi,

Secara kesimpulannya,

Saya dah jumpa formulanya. (Bagi sayalah, bg yg kat luar tu tak tau pulak saya. Boleh jugak berkongsi dengan saya)

  1. Kalau anak tak serasi dengan kedai gunting rambut tu, cari kedai gunting yang lain.
  2. Dalam kedai gunting rambut tu pulak, kalau ada budak menangis, sila bawa anak anda keluar dulu. Kalau tak nanti jadi koir kebangsaan pulak.
  3. Sibukkan anak anda dgn buku sambil tu anda cuba alihkan perhatian dia pada si gunting rambut.
  4. Atau anda boleh bodohkan diri dgn tanyakan soalan-soalan yang jawapannya hanya anak anda yang tahu.
  5. Tangkap gambar anak anda, mesti dia kontrol hensem or cun masa potong rambut. Mana nak nangis. Kan dah besar.
  6. Suh suami/ bini anda potong rambut sekali. Ikut mana yg logik lah. Takkan kat Kedai Gunting Rambut Siva (tak pasal kedai dia popular), nak suh dia potong rambut mcm Fasha Sanda. (apa pulak letak nama dia eh?)

Sebelum (dah start risau dia akan masuk audition koir)

Dah cuak tp x nangis pun...


Abis rambut Nicholas Saputraku


Terima kasih Mastika, sbb letak gambar Ninja Turtle dalam tu


Yeah...dah siap...(dalam hati: apa lagi orang ni nak buat kat aku)


Model yg terpaksa turut serta


Notakaki: Sekarang, saya tak perlu risau lagi untuk gunting rambut anak saya. (Mcm iklan)





2 comments:

JuLia d BuBbLes said...

x suke x suke x suke
xhensem la weh rambut cmtu. at least biar la ade rambut sket

Nidza said...

terpaksa noi...kang ada org yg bising...huhuhuh

 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.