Thursday, December 16, 2010

::Dengar tak radio HotFM tadi?::

Menyampah betul bila ada pemanggil nama Eddy bila dia kata

CUTI dia bosan sebab takde orang tersayang disisi.bila tanya mana pergi isterinya dia cakap.isterinya ada cuma GF dia yang dah tinggalkan dia so cuti ni dia tak happy sebab dia ditinggalkan.masalahnya dia cakap dia sayang jugak kat isteri dia dan nak kahwin dengan gf tu.

Statement mengarut. Dia dah ada isteri, bakal dapat anak kedua. Tak sedar ke kalau statement tu isteri dia dengar, mak bapa mertua dia dengar. Apa perasaan mereka? Masa nak kahwin dulu, berjanji dengan bapa isteri dia, akan jaga isterinya baik-baik. Sekarang, tak tepati pula. Nak ada GF. Dah tu asyik cakap boleh kahwin lagi 4. Tu sunnah Nabi. Nabi kahwin semuanya dengan janda, kecuali Aishah. Baik si Eddy tu kahwin ikut apa yang diamalkan Nabi. Baru kahwin dengan GF dia tu.

Pantang betul dengar orang yang suka-suka cakap tak fikir kesannya kemudian hari.

2 comments:

mama maman said...

yup.... mama yana dgr... benggang tuh... dah la bercakap selamba je.... mcm dunia ni dia punya je...
mcm2 manusia skrg... kita perem ni dah tersayat sakit hati lg la wife dia... xhormat perasaan wife dia langsung... hhhuuukkkk.... [mama yana lak yg lebih kan..]

Nidza said...

mama yana:tu lah....tak sedar diri betul...sian bini dia

::Dengar tak radio HotFM tadi?::

Thursday, December 16, 2010

Menyampah betul bila ada pemanggil nama Eddy bila dia kata

CUTI dia bosan sebab takde orang tersayang disisi.bila tanya mana pergi isterinya dia cakap.isterinya ada cuma GF dia yang dah tinggalkan dia so cuti ni dia tak happy sebab dia ditinggalkan.masalahnya dia cakap dia sayang jugak kat isteri dia dan nak kahwin dengan gf tu.

Statement mengarut. Dia dah ada isteri, bakal dapat anak kedua. Tak sedar ke kalau statement tu isteri dia dengar, mak bapa mertua dia dengar. Apa perasaan mereka? Masa nak kahwin dulu, berjanji dengan bapa isteri dia, akan jaga isterinya baik-baik. Sekarang, tak tepati pula. Nak ada GF. Dah tu asyik cakap boleh kahwin lagi 4. Tu sunnah Nabi. Nabi kahwin semuanya dengan janda, kecuali Aishah. Baik si Eddy tu kahwin ikut apa yang diamalkan Nabi. Baru kahwin dengan GF dia tu.

Pantang betul dengar orang yang suka-suka cakap tak fikir kesannya kemudian hari.

2 comments:

mama maman said...

yup.... mama yana dgr... benggang tuh... dah la bercakap selamba je.... mcm dunia ni dia punya je...
mcm2 manusia skrg... kita perem ni dah tersayat sakit hati lg la wife dia... xhormat perasaan wife dia langsung... hhhuuukkkk.... [mama yana lak yg lebih kan..]

Nidza said...

mama yana:tu lah....tak sedar diri betul...sian bini dia

 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.