Thursday, June 4, 2009

::My little one::

Umi dan Harris @ Penang
Credit to Ayah @ MyH

Perihal anak Umi yg manis dan manja ni. Kat ofis ni Umi asyik lah teringatkan "feel" dia dan asyik tersengih sorang2.

- Nak 2 tahun Ogos ni.
- Nak dapat adik baru pun Ogos ni (amacam? planning baik kan? huhuhu)
- Sekarang suka sgt dgn ultraman.
- Suka menonton Mickey Mouse Clubhouse, Dibo, Ultraman, Tom Tom bak (kekadang tgh mlm pun nak tgk rancangan ni. nasib baik ada beli VCD dia), Geng Bas Sekolah, Kapten Boleh, Upin & Ipin. (Umi hafal semua favourite citer dia sbb terpaksa tgk. He will keep calling your name to sit beside him.)
- Love his coming little bro very much. Dia akan selak baju Umi and kiss my tummy. Everytime ask where his little bro, he keep saying "shhhh" because he thought his little bro is sleeping dlm perut umi dier.
- Setakat ni sepupu-sepapat dia semua lelaki. Sorang je pompuan. Tu pun selalu gaduh. kalo baik, xleh nak berenggang langsung.
- He keep calling me Mak or Umi.
- Seorang penggeli. Bukan geli dgn binatang. Tapi geli dgn stokin. Nak suh pakai stokin menangis mcm kena dera.
- Sgt manja dan pandai mengambil hati org dgn senyuman manisnya. Ayah nak marah pun xjadi. Pandai tukar topik.
- Suka menyanyi walaupun lirik dia kiter sendiri pun x paham. Mayb ikut perangai ayah dia.
- Pandai main bowling. Ikut versi dia walaupun Ayah ada tunjuk step. Oklah tu. Dia kecik lagi.
- Tendang bola dgn kaki kiri. Cara menulis pula xdapat ditentukan lagi sbb sekejap kiri sekejap kanan.
- Muka iras combination Umi dan Ayah. (Walaupun byk sedara belah Umi asyik ckp, "dulu-dulu muka ko mcm ni lah" or "ko wat fotostat ker?")
- Gigi dia ikut Ayah. huhuhu..xcaya nanti Umi amik gmbr Ayah masa kecik scan dan letak dalam blog.
- Sebutan "Nak" dgn "Tak Nak" lebih kurang jer. Cuma intonasi je yg lain.
- Biler tanya mana org yg dia kenal tp xder kat keliling, he will say "Work"
- Love to give hugs
- Tak suka berkongsi. How can i deal with that?
- Garang for certain time.
- Suka sgt mandi. Kejap2 nak "Di". Kalo tarik keluar, akan baring kat lantai, berbogel dan nangis.
- Suka makan nasi lemak. Setiap kali lalu kat tempat nasi lemak kat area umah Umi. Setiap kali tu lah dia akan sebut "Acik Mak".
- Akan tunjuk Masjid and spontan akan sebut "Allahuakbar".
- Sering kacau Umi dia masa solat. Kalo Ayah dia, x berani. Nanti kena babab.

P/S: Umi sering berdoa, agar dia akan menjadi anak yg soleh dan hormat pada org tua.

2 comments:

Ju@Lucky^Mummy said...

eh eh.. sama ngan amir suka sgt maindi@main air.. x mau keluar bilik air langsong. mula la memberontak kalo x dpt. terpaksa menipu dia yg dlm toilet ada lipas.

Nidza@Umi said...

Umi cuma ckp Umi nak gi jalan jer...pastu ckp BYE...gerenti lintang pukang kuar...kalo cpt kuar pun sbb ayah dia yg mandikan

::My little one::

Thursday, June 4, 2009

Umi dan Harris @ Penang
Credit to Ayah @ MyH

Perihal anak Umi yg manis dan manja ni. Kat ofis ni Umi asyik lah teringatkan "feel" dia dan asyik tersengih sorang2.

- Nak 2 tahun Ogos ni.
- Nak dapat adik baru pun Ogos ni (amacam? planning baik kan? huhuhu)
- Sekarang suka sgt dgn ultraman.
- Suka menonton Mickey Mouse Clubhouse, Dibo, Ultraman, Tom Tom bak (kekadang tgh mlm pun nak tgk rancangan ni. nasib baik ada beli VCD dia), Geng Bas Sekolah, Kapten Boleh, Upin & Ipin. (Umi hafal semua favourite citer dia sbb terpaksa tgk. He will keep calling your name to sit beside him.)
- Love his coming little bro very much. Dia akan selak baju Umi and kiss my tummy. Everytime ask where his little bro, he keep saying "shhhh" because he thought his little bro is sleeping dlm perut umi dier.
- Setakat ni sepupu-sepapat dia semua lelaki. Sorang je pompuan. Tu pun selalu gaduh. kalo baik, xleh nak berenggang langsung.
- He keep calling me Mak or Umi.
- Seorang penggeli. Bukan geli dgn binatang. Tapi geli dgn stokin. Nak suh pakai stokin menangis mcm kena dera.
- Sgt manja dan pandai mengambil hati org dgn senyuman manisnya. Ayah nak marah pun xjadi. Pandai tukar topik.
- Suka menyanyi walaupun lirik dia kiter sendiri pun x paham. Mayb ikut perangai ayah dia.
- Pandai main bowling. Ikut versi dia walaupun Ayah ada tunjuk step. Oklah tu. Dia kecik lagi.
- Tendang bola dgn kaki kiri. Cara menulis pula xdapat ditentukan lagi sbb sekejap kiri sekejap kanan.
- Muka iras combination Umi dan Ayah. (Walaupun byk sedara belah Umi asyik ckp, "dulu-dulu muka ko mcm ni lah" or "ko wat fotostat ker?")
- Gigi dia ikut Ayah. huhuhu..xcaya nanti Umi amik gmbr Ayah masa kecik scan dan letak dalam blog.
- Sebutan "Nak" dgn "Tak Nak" lebih kurang jer. Cuma intonasi je yg lain.
- Biler tanya mana org yg dia kenal tp xder kat keliling, he will say "Work"
- Love to give hugs
- Tak suka berkongsi. How can i deal with that?
- Garang for certain time.
- Suka sgt mandi. Kejap2 nak "Di". Kalo tarik keluar, akan baring kat lantai, berbogel dan nangis.
- Suka makan nasi lemak. Setiap kali lalu kat tempat nasi lemak kat area umah Umi. Setiap kali tu lah dia akan sebut "Acik Mak".
- Akan tunjuk Masjid and spontan akan sebut "Allahuakbar".
- Sering kacau Umi dia masa solat. Kalo Ayah dia, x berani. Nanti kena babab.

P/S: Umi sering berdoa, agar dia akan menjadi anak yg soleh dan hormat pada org tua.

2 comments:

Ju@Lucky^Mummy said...

eh eh.. sama ngan amir suka sgt maindi@main air.. x mau keluar bilik air langsong. mula la memberontak kalo x dpt. terpaksa menipu dia yg dlm toilet ada lipas.

Nidza@Umi said...

Umi cuma ckp Umi nak gi jalan jer...pastu ckp BYE...gerenti lintang pukang kuar...kalo cpt kuar pun sbb ayah dia yg mandikan

 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.