Wednesday, November 11, 2009

::Perlukan Sokongan::


Ferris



Dan ibunya, Ellis

http://mazidulakmal.blogspot.com/

“I am missing him for every fraction seconds. I am desperately need help to bring Ferris back to Malaysia. We have police, immigration, Wisma Putra and Interpol to protect Ferris so not to be taken away by his father if he intends to take Ferris away from Malaysia. That was what a judge has promised me on February 3, 2009, the day I have let Frank had Ferris for a week. I trust Malaysian law, I trust my country for my son’s life. Now Ferris is gone. No one cares about it”

Elis kini cuba mendapatkan sokongan moral warga prihatin dari Malaysia dan dunia melalui Facebook, Elis Mokhtar, group ‘Bring back Ferris to Malaysia’.

“I can move on and get more children as many as I want but Ferris has only one mother and his mother is me. My longing to hug and kiss my son is getting extremely distressed. Ferris is my heart , my soul, my everything,” catatnya lagi.


Petikan di atas betul-betul mengusik kalbu sehingga saya di ofis ni hampir menangis. (Mata dah bergenang)

Saya dapat rasakan. Ibu mana tak sayang, rindukan anak. Sedangkan saya tak berjumpa sehari dengan 2 hero tu pun dah nak demam.

Marilah kita beri sokongan. Tak semesti kaum wanita, kaum lelaki pun boleh bagi semangat.



Notakaki: Mr Suami ckp saya ni EMO... Saya pun jwb. Penat lelah sakit org mengandung, boleh hilang sbb lahirnya anak itu. Betul…Saya keluar masuk hospital, sakit tulang belakang, kaki bengkak, sakit masa kat labour room sumanya hilang biler nampak muka 2 kesayangan saya. Langsung tak ingat. Jadi saya cukup-cukup marah kalo ada org buang anak, dera anak.

Ada kena mengena ker dengan entry ni? Hehehe...Betullah Mr. Suami ckp saya EMO...Huhuhu

8 comments:

cheqna said...

betul tu kak...

ibu mana yang tak tersentuh kan bila baca statement tu..

semoga Allah mempermudahkan segalanya buat ibu itu...

cheqna ni boleh dikatakan hari2 berdepan dengan masalah sebegitu.. yang melibatkan anak dan mak..

Nidza said...

cheqna,

awak ni mesti kuat daripada EMO kan?
yg penting kena byk sabar kan?

Ju@Lucky^Mummy said...

Emo yg baik x per.. yg x baik, mintak di jauhkan...

Nidza said...

Ju...aku mmg slalu EMO yg baik...

armouris said...

info tentang tulang belakang kat sini - Masalah Cakera Tulang Belakang

yg melihat dari 2 sudut said...

ini dari blog Frank

http://aboutelis.wordpress.com/fact-checking-elis%E2%80%99-claims-%E2%80%93-part-2/

Nidza said...

Astagfirullah...

Ni elis? OMG...

Nidza said...

dari melihat 2 sudut juga harus melihat ini jugak http://elisdanferris.wordpress.com/
dan jawapan elis kpd mazidul akmal selepas saya mengforwardkan pada beliau..

http://ferriswithlove.blogspot.com/

::Perlukan Sokongan::

Wednesday, November 11, 2009


Ferris



Dan ibunya, Ellis

http://mazidulakmal.blogspot.com/

“I am missing him for every fraction seconds. I am desperately need help to bring Ferris back to Malaysia. We have police, immigration, Wisma Putra and Interpol to protect Ferris so not to be taken away by his father if he intends to take Ferris away from Malaysia. That was what a judge has promised me on February 3, 2009, the day I have let Frank had Ferris for a week. I trust Malaysian law, I trust my country for my son’s life. Now Ferris is gone. No one cares about it”

Elis kini cuba mendapatkan sokongan moral warga prihatin dari Malaysia dan dunia melalui Facebook, Elis Mokhtar, group ‘Bring back Ferris to Malaysia’.

“I can move on and get more children as many as I want but Ferris has only one mother and his mother is me. My longing to hug and kiss my son is getting extremely distressed. Ferris is my heart , my soul, my everything,” catatnya lagi.


Petikan di atas betul-betul mengusik kalbu sehingga saya di ofis ni hampir menangis. (Mata dah bergenang)

Saya dapat rasakan. Ibu mana tak sayang, rindukan anak. Sedangkan saya tak berjumpa sehari dengan 2 hero tu pun dah nak demam.

Marilah kita beri sokongan. Tak semesti kaum wanita, kaum lelaki pun boleh bagi semangat.



Notakaki: Mr Suami ckp saya ni EMO... Saya pun jwb. Penat lelah sakit org mengandung, boleh hilang sbb lahirnya anak itu. Betul…Saya keluar masuk hospital, sakit tulang belakang, kaki bengkak, sakit masa kat labour room sumanya hilang biler nampak muka 2 kesayangan saya. Langsung tak ingat. Jadi saya cukup-cukup marah kalo ada org buang anak, dera anak.

Ada kena mengena ker dengan entry ni? Hehehe...Betullah Mr. Suami ckp saya EMO...Huhuhu

8 comments:

cheqna said...

betul tu kak...

ibu mana yang tak tersentuh kan bila baca statement tu..

semoga Allah mempermudahkan segalanya buat ibu itu...

cheqna ni boleh dikatakan hari2 berdepan dengan masalah sebegitu.. yang melibatkan anak dan mak..

Nidza said...

cheqna,

awak ni mesti kuat daripada EMO kan?
yg penting kena byk sabar kan?

Ju@Lucky^Mummy said...

Emo yg baik x per.. yg x baik, mintak di jauhkan...

Nidza said...

Ju...aku mmg slalu EMO yg baik...

armouris said...

info tentang tulang belakang kat sini - Masalah Cakera Tulang Belakang

yg melihat dari 2 sudut said...

ini dari blog Frank

http://aboutelis.wordpress.com/fact-checking-elis%E2%80%99-claims-%E2%80%93-part-2/

Nidza said...

Astagfirullah...

Ni elis? OMG...

Nidza said...

dari melihat 2 sudut juga harus melihat ini jugak http://elisdanferris.wordpress.com/
dan jawapan elis kpd mazidul akmal selepas saya mengforwardkan pada beliau..

http://ferriswithlove.blogspot.com/

 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.