Tuesday, November 10, 2009

::Shahrukh Khan datang lagi::


Dengar radio tadi. Shahrukh Khan nak dtg Melaka wat Konsert.

Saya pulak teringat dulu-dulu. Biler tangkap cintan dengan mamat ni even dia dah kawin dan anak pulak dua. (nasib baik xkena serang sbb ada hati kat laki orang)

Dulu masa filem-filem dia macam Dil to Pagal Hai, Kuch Kuch Hota Hai, Baadshah dll..

Saya xpernah missed menonton di wayang. Masa tu TGV dgn GSC x wujud lagi. So, menapak lah naik bas mini turun kat Perhentian Pulau kat Batu Road, Chow Kit, jalan kaki pegi ke Pawagam Federal tak pun Odeon or Coliseum. (Ni dulu taraf GSC dgn TGV siap ada binatang peliharaan lagi…eee..tikus..)

Ni pegi tgk wayang ni xder istilah berdating sbb pegi dgn makcik-makcik dan kazen-kazen yang turut naik angau dengan Shahrukh Khan ni.



Gambar 1



Gambar 2



Gambar 3


Sambung pasal SRK ni. Ada lah beberapa tahun lepas. (Zaman pakai keta Iswara hijau..tahun berapa agaknya..) Kiterorang nak pi tengok konsert SRK dan nak belinya pun laku macam pisang goreng panas....

Nak pi tu siap termimpi-mimpi dan macam tak caya je hari nak pegi tengok konsert tu pun tiba.

Mana penah my dad nak bagi tengok konsert. So, makcik-makcik kesayangan ni pun mula memujuk abahku yang garang itu utk membenarkan anaknya ini join skali. Nasib baik dia ok.(Yelah..sbb ada org tua)

Nak citer pulak masa kat sana, diorang buat konsert tu kat Stadium Shah Alam. Byk betul peminat SRK. Siap ada yg amik kesempatan menjual gmbar2 SRK pada harga yg mahal. Giler ko..RM10.00 utk tag kecik dan ada gambar dia. Benda tu saya buat sendiri pun boleh tapi sbb tgk tag tu hensem sbb ada gmbar orang tu..saya pun beli..bukan satu...bukan 2 tapi 5. Habis RM50.00...hahaha

Dah tu...nak masuk kena beratur panjang. Lama pulak tu..patut start pukul 8.30 malam..Tapi pukul 9 pun belum dpt masuk lagi...

Pukul 9.30 mlm baru gate buka dan terus meluru ke arah seat sbb lutut dah longgar. Ingatkan terus start konsert tu..

Hem...kena tunggu lagi...

Nak tau pukul brapa start konsert?

Pukul 11 malam...

Marah betul tapi x jadi nak marah...sbb mamat tu melambai-lambai ke arah saya dari sebuah helikopter...Senyumannya memang membuatkan hati perempuan cair...huhuhu..

Bukan dia sorang yg buat konsert tu..Ada Juhi, Salman dan Twinkle...

Habis tu mmg lewat...Dan hujan renyai mula turun. Kami terpaksa jugak redah sbb takut kena marah dengan bapa saya yg garang itu…

Dalam perjalanan pulang sekali lagi saya terjumpa mamat itu yang seiring sejalan dengan kereta saya..Limo yg bercermin gelap dan kami hanya dapat melihat tangan yg melambai..So, kiterorang yg duk dlm keta ni hampir hysteria sbb mamat tu lambai tangan. (Masalahnya…cermin gelap…nmpk only the hand…agak2 tangan sapa?...)

Sampai umah, bapaku yang garang itu, tunggu di hadapan pintu sambil memegang payung. Risau anak daranya balik pukul 3 pagi

Hem…lepas tu tobat nak pegi konsert SRK ni lagi..sbb org citer masalah bintang Bollywood ni slalu besar kepala dan suka buat hal. So, penganjur selalu lewat buat konsert tu.

Mr. Suami x suka Hindustan..sbb dia ckp mengarut jer..Sorang hero, dah kena bantai gedebak gedebuk by 20 gengster still hidup dan boleh menang at the end of story.



Kuiz: Sila senaraikan nama pawagam-pawagam di atas mengikut turutan.


1)

2)

3)


Ada hadiah menanti bagi peneka pertama yang tepat...


Notakaki: teringat Apache yg suka ejek saya psl SRK ni. mana dia skrg ni?


2 comments:

JuLia d BuBbLes said...

1. odeon - "air kotak air tin boleh bawak masuk panggung wayang~~~~" hahaha ingat auntie cine tu jual air bley buat lagu siap.
2. federal
3. x mcm colisuem ponnnn...

weh jgn lupe Rex weh yg dekat ngan bangunan pak peng tuh. jagung bakar kat depan pawagam dia lagi sdP dr beli pop corn. haha

aku ingat kondert shahrukh khan tu wehhhhhhhh hahahahahahaha

Nidza said...

coliseum tu dulu kan parking sebelah kanan dia...skrg wat umah tandas yg besar tu...kan dah tutup jln tu...

::Shahrukh Khan datang lagi::

Tuesday, November 10, 2009


Dengar radio tadi. Shahrukh Khan nak dtg Melaka wat Konsert.

Saya pulak teringat dulu-dulu. Biler tangkap cintan dengan mamat ni even dia dah kawin dan anak pulak dua. (nasib baik xkena serang sbb ada hati kat laki orang)

Dulu masa filem-filem dia macam Dil to Pagal Hai, Kuch Kuch Hota Hai, Baadshah dll..

Saya xpernah missed menonton di wayang. Masa tu TGV dgn GSC x wujud lagi. So, menapak lah naik bas mini turun kat Perhentian Pulau kat Batu Road, Chow Kit, jalan kaki pegi ke Pawagam Federal tak pun Odeon or Coliseum. (Ni dulu taraf GSC dgn TGV siap ada binatang peliharaan lagi…eee..tikus..)

Ni pegi tgk wayang ni xder istilah berdating sbb pegi dgn makcik-makcik dan kazen-kazen yang turut naik angau dengan Shahrukh Khan ni.



Gambar 1



Gambar 2



Gambar 3


Sambung pasal SRK ni. Ada lah beberapa tahun lepas. (Zaman pakai keta Iswara hijau..tahun berapa agaknya..) Kiterorang nak pi tengok konsert SRK dan nak belinya pun laku macam pisang goreng panas....

Nak pi tu siap termimpi-mimpi dan macam tak caya je hari nak pegi tengok konsert tu pun tiba.

Mana penah my dad nak bagi tengok konsert. So, makcik-makcik kesayangan ni pun mula memujuk abahku yang garang itu utk membenarkan anaknya ini join skali. Nasib baik dia ok.(Yelah..sbb ada org tua)

Nak citer pulak masa kat sana, diorang buat konsert tu kat Stadium Shah Alam. Byk betul peminat SRK. Siap ada yg amik kesempatan menjual gmbar2 SRK pada harga yg mahal. Giler ko..RM10.00 utk tag kecik dan ada gambar dia. Benda tu saya buat sendiri pun boleh tapi sbb tgk tag tu hensem sbb ada gmbar orang tu..saya pun beli..bukan satu...bukan 2 tapi 5. Habis RM50.00...hahaha

Dah tu...nak masuk kena beratur panjang. Lama pulak tu..patut start pukul 8.30 malam..Tapi pukul 9 pun belum dpt masuk lagi...

Pukul 9.30 mlm baru gate buka dan terus meluru ke arah seat sbb lutut dah longgar. Ingatkan terus start konsert tu..

Hem...kena tunggu lagi...

Nak tau pukul brapa start konsert?

Pukul 11 malam...

Marah betul tapi x jadi nak marah...sbb mamat tu melambai-lambai ke arah saya dari sebuah helikopter...Senyumannya memang membuatkan hati perempuan cair...huhuhu..

Bukan dia sorang yg buat konsert tu..Ada Juhi, Salman dan Twinkle...

Habis tu mmg lewat...Dan hujan renyai mula turun. Kami terpaksa jugak redah sbb takut kena marah dengan bapa saya yg garang itu…

Dalam perjalanan pulang sekali lagi saya terjumpa mamat itu yang seiring sejalan dengan kereta saya..Limo yg bercermin gelap dan kami hanya dapat melihat tangan yg melambai..So, kiterorang yg duk dlm keta ni hampir hysteria sbb mamat tu lambai tangan. (Masalahnya…cermin gelap…nmpk only the hand…agak2 tangan sapa?...)

Sampai umah, bapaku yang garang itu, tunggu di hadapan pintu sambil memegang payung. Risau anak daranya balik pukul 3 pagi

Hem…lepas tu tobat nak pegi konsert SRK ni lagi..sbb org citer masalah bintang Bollywood ni slalu besar kepala dan suka buat hal. So, penganjur selalu lewat buat konsert tu.

Mr. Suami x suka Hindustan..sbb dia ckp mengarut jer..Sorang hero, dah kena bantai gedebak gedebuk by 20 gengster still hidup dan boleh menang at the end of story.



Kuiz: Sila senaraikan nama pawagam-pawagam di atas mengikut turutan.


1)

2)

3)


Ada hadiah menanti bagi peneka pertama yang tepat...


Notakaki: teringat Apache yg suka ejek saya psl SRK ni. mana dia skrg ni?


2 comments:

JuLia d BuBbLes said...

1. odeon - "air kotak air tin boleh bawak masuk panggung wayang~~~~" hahaha ingat auntie cine tu jual air bley buat lagu siap.
2. federal
3. x mcm colisuem ponnnn...

weh jgn lupe Rex weh yg dekat ngan bangunan pak peng tuh. jagung bakar kat depan pawagam dia lagi sdP dr beli pop corn. haha

aku ingat kondert shahrukh khan tu wehhhhhhhh hahahahahahaha

Nidza said...

coliseum tu dulu kan parking sebelah kanan dia...skrg wat umah tandas yg besar tu...kan dah tutup jln tu...

 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.