Thursday, December 31, 2009

::Makan Lagi::

Hari Rabu lepas nak lagi makan-makan. (asyik makanlah keja kiterorg ni...)

Kali ni kat Khadijah's Kitchen, PJ

Dekat dgn PPUM

Saya selalu lunch kat sini wit Mr Suami

Sbb dia memang suka masakan kampung



Khadijah's Kitchen



Entrepreneur (betul ke spelling dia ni?)
Chef and
Waitress for that day...huhuhu

She soooo gorgeous and kind...

Ini dia

KHADIJAH IBRAHIM




Pelbagai lauk yg ada



Lauk pauk yang kiterorang pilih.

So, saya akan rekemenkan

Cucur udang and tofu goreng as appetizer (makan panas-pans memang sedap!!)

Daging Salai Masak Lemak

Sayur Bayam dengan Tauhu goreng

Sotong masak hitam

Asam pedas tenggiri

Yang lain tu agak biasa jer



Pencuci mulut pulak.

Saya rekemenkan

Bubur pulut hitam

Sago gula melaka

dan my favourite

Pulut dan pengat durian
(saya sebenarnya kurang minat durian, tapi biler rasa...mcm nak lagi jer)



Biler ada balance collection masa farewell party aritu

Saya beli lagi frame dari Royal Selangor

Huh...penat jadi organizer ni ;)



Mereka yg terlibat dalam sesi makan kali ini

Sekian

Notakaki: Saya akan upload pulak nanti hari dalam sejarah keluarga saya.

dan

agak sedih

(agak apekebenda..nangis teresak-esak biler HP saya ilangkan separuh dari koleksi gmbr saya)

5 comments:

Zampeada said...

selamat tahun baru. kecur tau ayaq liuq tengok Bubur pulut hitam tu. hiya...

Nidza said...

zampeada,

mmg kecur..

meh lah dtg KL. Sure blanja.

mr suami said...

ko suke bubur pulut hitam ke zam?.. ko mmg kene rase kat sini..

cam aku suke daging salai die.. pergh.. pk2 terliur dibuatnye..

mirazara said...

EMM sedap nyer tgk makanan tu semua..range harga ok tak kat restoran nih?

Nidza said...

mirazara,

harga dr 5.00 ke 10.00 hinggit..tp berbaloi...cubalah

::Makan Lagi::

Thursday, December 31, 2009

Hari Rabu lepas nak lagi makan-makan. (asyik makanlah keja kiterorg ni...)

Kali ni kat Khadijah's Kitchen, PJ

Dekat dgn PPUM

Saya selalu lunch kat sini wit Mr Suami

Sbb dia memang suka masakan kampung



Khadijah's Kitchen



Entrepreneur (betul ke spelling dia ni?)
Chef and
Waitress for that day...huhuhu

She soooo gorgeous and kind...

Ini dia

KHADIJAH IBRAHIM




Pelbagai lauk yg ada



Lauk pauk yang kiterorang pilih.

So, saya akan rekemenkan

Cucur udang and tofu goreng as appetizer (makan panas-pans memang sedap!!)

Daging Salai Masak Lemak

Sayur Bayam dengan Tauhu goreng

Sotong masak hitam

Asam pedas tenggiri

Yang lain tu agak biasa jer



Pencuci mulut pulak.

Saya rekemenkan

Bubur pulut hitam

Sago gula melaka

dan my favourite

Pulut dan pengat durian
(saya sebenarnya kurang minat durian, tapi biler rasa...mcm nak lagi jer)



Biler ada balance collection masa farewell party aritu

Saya beli lagi frame dari Royal Selangor

Huh...penat jadi organizer ni ;)



Mereka yg terlibat dalam sesi makan kali ini

Sekian

Notakaki: Saya akan upload pulak nanti hari dalam sejarah keluarga saya.

dan

agak sedih

(agak apekebenda..nangis teresak-esak biler HP saya ilangkan separuh dari koleksi gmbr saya)

5 comments:

Zampeada said...

selamat tahun baru. kecur tau ayaq liuq tengok Bubur pulut hitam tu. hiya...

Nidza said...

zampeada,

mmg kecur..

meh lah dtg KL. Sure blanja.

mr suami said...

ko suke bubur pulut hitam ke zam?.. ko mmg kene rase kat sini..

cam aku suke daging salai die.. pergh.. pk2 terliur dibuatnye..

mirazara said...

EMM sedap nyer tgk makanan tu semua..range harga ok tak kat restoran nih?

Nidza said...

mirazara,

harga dr 5.00 ke 10.00 hinggit..tp berbaloi...cubalah

 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.