Saya habiskan hujung minggu saya dengan....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Kelas Masakan
Masak apa?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Kelas membuat kuih talam.
Gambar: Ihsan keropok.com
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Kelas Masakan
Masak apa?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Kelas membuat kuih talam.
Gambar: Ihsan keropok.com
Ni rakan-rakan satu office dengan saya.
Dari kiri: Kak Ros dari (Postgraduate Research & Studies Dept), Bazlin (Research Lab) dan Hazrina yang satu department dengan saya (Chancellery)
Dari kiri: Kak Ros dari (Postgraduate Research & Studies Dept), Bazlin (Research Lab) dan Hazrina yang satu department dengan saya (Chancellery)
Yang kiri ni makcik saya. Yang kanan ni makcik yang sanggup datang dari Kedah semata-mata nak belajar dengan Chef Asma ni.
Hah. Ni baru saya.
Nak jadikan cerita. Sekarang ni saya suka sangat kelas masakan.
Mulanya ingat membuat kuih talam ni menyusahkan.
Tapi sebenarnya senang sangat kalau ikut betul-betul panduannya.
Kami dah plan nak pergi kelas ni masa bulan March. Tapi ada komitmen yang besar masa tu. Jadi terpaksalah tunda hinggalah ke hari itu.
Pagi-pagi lagi saya dan makcik ke Bukit Jalil untuk mengambil Rina. Lepas tu ke rumah Kak Ros untuk bersarapan pagi.
Lepas sarapan pagi, kami bertolak dengan 2 buah kereta. Suami Kak Ros lead the way sebab masing-masing tak tahu nak ke rumah Chef Asma ni.
Sampai je. Berkenalan dengan peserta yang lain, kelas dimulakan.
Chef Asma ni macam tahu je saya amat gemar talam keladi.
Jadi, kumpulan saya (geng dengan Bazlin) dapat assignment membuat talam keladi.
Nak jadikan cerita. Sekarang ni saya suka sangat kelas masakan.
Mulanya ingat membuat kuih talam ni menyusahkan.
Tapi sebenarnya senang sangat kalau ikut betul-betul panduannya.
Kami dah plan nak pergi kelas ni masa bulan March. Tapi ada komitmen yang besar masa tu. Jadi terpaksalah tunda hinggalah ke hari itu.
Pagi-pagi lagi saya dan makcik ke Bukit Jalil untuk mengambil Rina. Lepas tu ke rumah Kak Ros untuk bersarapan pagi.
Lepas sarapan pagi, kami bertolak dengan 2 buah kereta. Suami Kak Ros lead the way sebab masing-masing tak tahu nak ke rumah Chef Asma ni.
Sampai je. Berkenalan dengan peserta yang lain, kelas dimulakan.
Chef Asma ni macam tahu je saya amat gemar talam keladi.
Jadi, kumpulan saya (geng dengan Bazlin) dapat assignment membuat talam keladi.
Ni semua hasil peserta kelas masakan.
Sebenarnya setipa kumpulan membuat banyak assignment.
Tapi sebab sibuk sangat sampai lupa nak tangkap gambar hasil kerja kumpulan.
Dapat pun lepas kelas, masa Chef Asma menunjukkan cara menghidang.
Sebenarnya setipa kumpulan membuat banyak assignment.
Tapi sebab sibuk sangat sampai lupa nak tangkap gambar hasil kerja kumpulan.
Dapat pun lepas kelas, masa Chef Asma menunjukkan cara menghidang.
Ni dia kuih-kuih talam yang disediakan oleh para peserta.
Say suka makan talam kacang merah. (yang lapisan atas warna pink tu)
Say suka makan talam kacang merah. (yang lapisan atas warna pink tu)
Tengok hasil kerja kumpulan saya. (Tengah: Talam Keladi, kanan: Talam suji)
OK Bazlin, lepas ni kita boleh jadi rakan kongsi dan buka bisnes.
OK Bazlin, lepas ni kita boleh jadi rakan kongsi dan buka bisnes.
2 comments:
sedapnyer...nak ckt
NeneK:memang sedap.tgk tangan sapa.(kes angkat bakul) huhuhuhuh
Post a Comment