Tuesday, April 27, 2010

::Kena tag lah::

Ingat nak check emel sebelum tidur.
Tapi tangan ni gatal nak tengok blog jap.

Tetiba.....


Saya kena tag oleh Cik Sakira.

Ooo..Ok.

Saya buat.
Dengan semangat yang jitu.

Saya ikut arahan.

Instructions :
  1. Go to your photo files. Select the 8th photo folder.
  2. Select the 8th photo in that folder.
  3. Post that photo along with the story behind it.
  4. Then challenge 8 blogging friends to do the same !

Gambar ke-lapan dari folder ke-lapan.

Cerita disebalik gambar ini.

Gambar ini diambil di wad, PPUKM.
Beberapa jam selepas dilahirkan.

Nama bayi: Harris Zikri B. Zuraidy
Berat: 3.07kg
Masa kelahiran: 7.13 malam, Jumaat
Tarikh: 3 Ogos 2007

Rabu malam, seperti biasa pergi check-up.
Dr Kamaliah, gynae saya cakap ada contraction.
Dan tanya kalau saya ada rasa macam tu juga.
Saya cakap tidak.

Dr nak check. Tapi saya tak pe sebab rasanya tarikh masih jauh lagi dan tidak rasa sakit.
Balik. Terus tidur.

Pagi Khamis, saya sedang bersiap-siap mandi untuk pergi bekerja.
Mr Z dah berada di pejabat, Pantai Dalam.

Tiba-tiba, saya terasa ada air mengalir daripada bawah.
Terus call Mr Z, mak dan inform office.

Yang kelakar. Mr. Z panik dan terus bergegas balik.
Satu department pun panik sebab saya tinggal seorang.

Hahahaha.

Saya tak rasa sakit. Sempat makan roti canai.
Sakit terasa bila Dr check.

Dah buka 2cm dan terus masuk wad.

Dari pagi pukul 10 pagi, sampailah pukul 3.00 pagi keesokkan harinya masih 2cm.
3.30 pagi baru buka 3cm. Nurse call labor room, penuh.

Ooo.OK.

Nurse: Kita cuba 7.30 nanti ye.
Saya: OK. Makan dulu ye. (sempat teringin nak makan lagi. Nurse senyum je)

Time sakit dia terasa bila doktor pecahkan air ketuban. Masa tu macam nak sepak je.
Hahahaha.Dan juga masa doktor seluk nak check saiz cm.

Sakit makin terasa. Semakin sakit bila tiba tengah hari.
Mr Z terpaksa tinggalkan saya sebab nak tunaikan solat jumaat.

Saya ditemani doktor pelatih yang banyak membantu saya.

Sampai lah petang, bila dah terbuka 5cm, seterusnya 6cm, 7cm, saya dah lemah.
Mr Z bagi semangat.
Nurse (Bidan) pun membantu support.
Sebab hanya saya sahaja yang boleh melahirkan Harris.

Sampai 10cm, semakin rancak support yang datang dari doktor pelatih, nurse-nurse, macam lumba lari pula.

Push..push..
Push..

Dan keluarlah Harris Zikri.

Notakaki: Panjangnya cerita pasal gambar ni. Hahahah.
Dengan semangat tau!!

Dengan ini. Saya nak mentag.
8 orang.
Siapa?
  1. Nonoi
  2. Mala
  3. Ju
  4. Zampeada
  5. Cheqna
  6. Daisy
  7. Si Tedi
  8. Nottinetti
Yeah...Tag dah siap. Boleh tidur.

7 comments:

Zampeada said...

ok... mebbe tuk next post kot ek... hahahah...

cheqna said...

okiesh...
nanti cheqna wat...
tapi kena tunggu fail gambo kelapan wujud r....
lalalalaala

Nidza said...

zampeada: OK
Cheqna: ooo... :-)

daisy said...

nice story...
sorry ye nida saya blm buat entry tag tu lagi sbb keje tgh menimbun ni.
nanti saya buat k
thanks sbb tag saya

Nidza said...

daisy: OK..thank u

carrotsusu said...

bagus ingatan bini aku nih..

Zampeada said...

cam no ek.. folder ke 8 gambo tak sampai 8 pun... ada nam jak.

::Kena tag lah::

Tuesday, April 27, 2010

Ingat nak check emel sebelum tidur.
Tapi tangan ni gatal nak tengok blog jap.

Tetiba.....


Saya kena tag oleh Cik Sakira.

Ooo..Ok.

Saya buat.
Dengan semangat yang jitu.

Saya ikut arahan.

Instructions :
  1. Go to your photo files. Select the 8th photo folder.
  2. Select the 8th photo in that folder.
  3. Post that photo along with the story behind it.
  4. Then challenge 8 blogging friends to do the same !

Gambar ke-lapan dari folder ke-lapan.

Cerita disebalik gambar ini.

Gambar ini diambil di wad, PPUKM.
Beberapa jam selepas dilahirkan.

Nama bayi: Harris Zikri B. Zuraidy
Berat: 3.07kg
Masa kelahiran: 7.13 malam, Jumaat
Tarikh: 3 Ogos 2007

Rabu malam, seperti biasa pergi check-up.
Dr Kamaliah, gynae saya cakap ada contraction.
Dan tanya kalau saya ada rasa macam tu juga.
Saya cakap tidak.

Dr nak check. Tapi saya tak pe sebab rasanya tarikh masih jauh lagi dan tidak rasa sakit.
Balik. Terus tidur.

Pagi Khamis, saya sedang bersiap-siap mandi untuk pergi bekerja.
Mr Z dah berada di pejabat, Pantai Dalam.

Tiba-tiba, saya terasa ada air mengalir daripada bawah.
Terus call Mr Z, mak dan inform office.

Yang kelakar. Mr. Z panik dan terus bergegas balik.
Satu department pun panik sebab saya tinggal seorang.

Hahahaha.

Saya tak rasa sakit. Sempat makan roti canai.
Sakit terasa bila Dr check.

Dah buka 2cm dan terus masuk wad.

Dari pagi pukul 10 pagi, sampailah pukul 3.00 pagi keesokkan harinya masih 2cm.
3.30 pagi baru buka 3cm. Nurse call labor room, penuh.

Ooo.OK.

Nurse: Kita cuba 7.30 nanti ye.
Saya: OK. Makan dulu ye. (sempat teringin nak makan lagi. Nurse senyum je)

Time sakit dia terasa bila doktor pecahkan air ketuban. Masa tu macam nak sepak je.
Hahahaha.Dan juga masa doktor seluk nak check saiz cm.

Sakit makin terasa. Semakin sakit bila tiba tengah hari.
Mr Z terpaksa tinggalkan saya sebab nak tunaikan solat jumaat.

Saya ditemani doktor pelatih yang banyak membantu saya.

Sampai lah petang, bila dah terbuka 5cm, seterusnya 6cm, 7cm, saya dah lemah.
Mr Z bagi semangat.
Nurse (Bidan) pun membantu support.
Sebab hanya saya sahaja yang boleh melahirkan Harris.

Sampai 10cm, semakin rancak support yang datang dari doktor pelatih, nurse-nurse, macam lumba lari pula.

Push..push..
Push..

Dan keluarlah Harris Zikri.

Notakaki: Panjangnya cerita pasal gambar ni. Hahahah.
Dengan semangat tau!!

Dengan ini. Saya nak mentag.
8 orang.
Siapa?
  1. Nonoi
  2. Mala
  3. Ju
  4. Zampeada
  5. Cheqna
  6. Daisy
  7. Si Tedi
  8. Nottinetti
Yeah...Tag dah siap. Boleh tidur.

7 comments:

Zampeada said...

ok... mebbe tuk next post kot ek... hahahah...

cheqna said...

okiesh...
nanti cheqna wat...
tapi kena tunggu fail gambo kelapan wujud r....
lalalalaala

Nidza said...

zampeada: OK
Cheqna: ooo... :-)

daisy said...

nice story...
sorry ye nida saya blm buat entry tag tu lagi sbb keje tgh menimbun ni.
nanti saya buat k
thanks sbb tag saya

Nidza said...

daisy: OK..thank u

carrotsusu said...

bagus ingatan bini aku nih..

Zampeada said...

cam no ek.. folder ke 8 gambo tak sampai 8 pun... ada nam jak.

 

Copyright © FromHtoZ 2012 | All rights reserved | Blog Design by Krafty Palette.